Η Ανδρουλακης Εταιρεια

Η Ομάδα μας

Μάνος Ανδρουλάκης

Πρόεδρος & Ιδρυτής της Ανδρουλάκης Ο.Ε.

Ελευθέριος Ανδρουλάκης

Διευθυντής Εργοστασιακής Παραγωγής

Παναγιώτης Ανδρουλάκης

Υπεύθυνος Προσωπικού

Δημοσθένης Στρατηγόπουλος

Συντονιστής Δομικών Έργων

Μαριάννα Ανδρουλάκη

Υπεύθυνη Εξυπηρέτησης Πελατών - Υπεύθυνη Λογιστηρίου

Δανάη Ρηγάκη

Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. - Υπεύθυνη Μελετητικού Τμήματος

Αφροδίτη Ανδρουλάκη

Υπεύθυνη Εκτελεστικού Προσωπικού

Μαρία - Ιωάννα Πατερέλη

Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Μάνος Ροδίτης

Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Αγγελική Ανδρουλάκη

Marketing & Communication Manager

Αφροδίτη Ανδρουλάκη

Υπεύθυνη Εκτελεστικού Προσωπικού

Μαρία - Ιωάννα Πατερέλη

Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Αργυρώ Ανδρουλάκη

Client Service - Account Manager

Η εταιρεία

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε από τους αδερφούς Ανδρουλάκη το 1984.

ICF TECHNOLOGY

Το μέλλον της συμβατικής δόμησης.

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ

Προσανατολίζουμε το κτίριο αναλόγως αναγκών, εδάφους, ανέμων και χωροθέτησης.

PREFAB TECHNOLOGY

Προκατασκευασμένο κτίριο σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Το Όραμά μας

Να χτίζουμε σπίτια οικολογικά, ανθεκτικά, οικονομικά, σύγχρονης δόμησης,  προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες. 

Κατόπιν πολλών μελετών, ερευνών και ένταξης νέων στοιχείων στα δομικά μας συστήματα μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια δόμηση ενεργειακή, υψίστης απόδοσης, υπερσύγχρονη και παθητική, που σε συνδυασμό με Βιοκλιματικό σχεδιασμό επιτυγχάνουμε το μέγιστο αποτέλεσμα

Οι  κατοικίες Ανδρουλάκης είτε αυτές είναι προκατασκευασμένες  είτε σπίτια από μπετόν είναι απόλυτα οικολογικές κατασκευές  Ενεργειακής  κλάσης  Ά και με  80% λιγότερες ενεργειακές απαιτήσεις σε σχέση με κατοικίες  παραδοσιακής δόμησης.  

Πρωτοποριακά στοιχεία τα οποία έχουν ενταχθεί  στη δόμηση από την εργασιακή μας ομάδα είναι και αυτά που μας διαφοροποιούν από την υπόλοιπη Ελληνική κατασκευαστική αγορά. 

Καινοτόμα στοιχεία  προκατασκευασμένης  δόμησης

Ο ΦΕΡΩΝ ΞΥΛΙΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ 

Θέλαμε η βασική πρώτη ύλη να είναι τέτοια ώστε να μας τοποθετήσει σε επίπεδο κατασκευαστικής τεχνολογίας πολύ πιο ψηλά από τα δεδομένα της Ελληνικής Αγοράς. 

Για αυτό και αναζητήσαμε το καλύτερο οικοδομικό υλικό για προκατασκευασμένη δόμηση. 

Και το βρήκαμε. 

Η Σουηδική πεύκη ξηραντηρίου.  

Πεύκη γιατί έχει την διπλασία πυκνότητα  από την ελάτη και περνάει τέτοιες διαδικασίες οι οποίες κατοχυρώνουν την μέγιστη αντισεισμικότητα του κτηρίου. 

Η  Σουηδική πεύκη η οποία και έχει το διπλάσιο κόστος από οποιαδήποτε άλλο κατασκευαστικό ξύλο έχει μηχανικές αντοχές κλάσης C24, 80% υψηλότερες  δηλαδή από τη συμβατική ξυλεία.  

Δείτε εδώ τα πιστοποιητικά των υλικών που χρησιμοποιούμε. 

Συνδεσμολογία 

Έχοντας το καλύτερο υλικό στα χέρια μας στόχος μας ήταν να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. 

Το επιστημονικό μας τμήμα το οποίο στελεχώνει την εταιρεία από το 2000 ανέπτυξε συνδεσμολογία τέτοια η οποία ήρθε και σφράγισε τον φέροντα ξύλο οργανισμό , καθιστώντας το μονολιθικό. 

Καινοτόμα στοιχεία συμβατικής δόμησης (σπίτια από μπετόν)

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ICF SMART FORM

Η Ανδρουλάκης Κατασκευαστική επίλεξε να εισήχθη στην συμβατική δόμηση με τους δικούς της όρους  Δημιούργησε ένα καινοτόμο θερμομονωτικό καλούπι οπλισμένου σκυροδέματος  το οποίο αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει την κατασκευή δομικού έργου με μπετόν. 

Και αυτό γιατί

Πληρώνοντας το καλούπι με μπετόν το κτήριο είναι ένα ενιαίο στοιχείο, ένα μονομπλόκ δηλαδή αμιγώς σκυροδετημένου κτηρίου. Χωρίς διατμήσεις και διάκενα (πχ κατασκευή με τούβλα)   τα οποία μπορούν να προσβάλλουν μια κατασκευή.  

Η συνήθης δόμηση με ένα σύνηθες καλούπωμα αν και καθιστά το κτήριο μονολιθικό έχει  κάποια μειονεκτήματα.  

Τα υλικά του καλουπώματος (πχ ξύλο, μέταλλο) απομακρύνονται κατά τη διάρκεια του ξεκαλουπώματος αφήνοντας το μπετόν γυμνό. Αναγκαστικά θα πρέπει να μονωθεί εκ νεου με νέα υλικά .
Η διαδικασία του ξεκαλουπώματος είναι χρονοβόρα  

Το ICF όμως  χρησιμοποιεί  το ίδιο το καλούπι ως μονωτικό υλικό το όποιο και  είναι παραμένον δομικό υλικό. Επομένως , δεν απαιτείτε χρόνος ξεκαλουπώματος μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τον χρόνο κατασκευής. 

Ως εκ τούτου:  

Έχουμε διπλή μόνωση στο κτήριο σε όλη του την επιφάνεια. 

Έχουμε μεγαλύτερη πυκνότητα (EPS 250, 35 kgr/ m3), προσδίδει δηλαδή μεγαλύτερες μηχανικές αντοχές κατά τη χύτευση του σκυροδέματος. 

Έχουμε μεγαλύτερο πάχος (6.20cm), προσδίδει τον καλύτερο συντελεστή θερμομόνωσης στο είδος του. 

Μεγαλύτερο μήκος (1,20m),αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα κατασκευής και την καλύτερη ευθυγράμμιση των τοιχίων. 

Οι αξίες μας

Σχεδιάζουμε, υλοποιούμε, κατασκευάζουμε με γνώμονα την αισθητική.  

Ο καλαίσθητος  σχεδιασμός μιας κατοικίας είναι για μας  βασικό κριτήριο αξιολόγησης του έργου μας. Για αυτό το λόγο έχετε τη δυνατότητα να υλοποιήσετε όποιο σχέδιο εσείς προτιμάτε, χωρίς κανένα περιορισμό. Μπορείτε επίσης να  προμηθεύσετε στον μηχανικό μας με έτοιμο αρχιτεκτονικό σχέδιο της επιλογής σας αλλά μπορείτε και να επιλέξετε μέσα από δεκάδες σχέδια μας. Οι προτάσεις μας έχουν όλες σχεδιαστεί και  δημιουργηθεί από το έμπειρο εργασιακό τμήμα (μηχανολόγους , διακοσμητές, αρχιτέκτονες, κατασκευαστές) που διαθέτουμε και είναι υψηλής ποιότητας τόσο κατασκευαστικά όσο και αισθητικά. 

Ως εταιρία, έχουμε μια δέσμευση. Να κατασκευάζουμε σπίτια όσο το δυνατόν πιο ‘’πράσινα’’ και ‘’υγιή’’ τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον ίδιο τον άνθρωπο.  

Μειώνουμε το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα με σεβασμό στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε για την θεμελίωση, κατασκευή και αποπεράτωση του δομικού έργου. 

Εστιάζοντας στον ενεργειακό τομέα τν κατασκευών,  αναζητούμε ανά τον κόσμο τα καλύτερα οικοδομικά υλικά και ενσωματώνουμε τις  πιο σύγχρονες κατασκευαστικές τεχνικές στα δομικά μας συστήματα. 

Χρησιμοποιούμε υλικά τελευταίας τεχνολογίας , οικολογικά και χωρίς  χημικά πρόσμικτα. 

Τα σπίτια που χτίζονται με παραδοσιακές τεχνικές μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβή και με μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις. 

Η αντικατάσταση των συμβατικών υλικών με ξύλο και δη Σουηδικό  μειώνει κατά 1,11 τόνους ανα κυβικό τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. 

Επιπλέον, ο σχεδιασμός του δομικού έργου είναι τέτοιος που τον καθιστά βιοκλιματικό. Δηλαδή σχεδιαστικές προδιαγραφές όπως τα ανοίγματα, οι χώροι σκίασης ,ο προσανατολισμός  και ο μηχανολογικός εξοπλισμός δημιουργούν τέτοιες  εσωκλιματικές συνθήκες  έτσι ώστε να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας σε κλιματισμό, φωτισμό, θέρμανση, και ψύξη. 

Οι κατοικίες Ανδρουλάκη περιλαμβάνουν  α)προκατασκευασμένη δόμηση υψηλών προδιαγραφών και β) σπίτια από μπετόν με το πρωτοποριακό σύστημα δόμησης ICM Form . 

Οι  κατοικίες μας  είτε αυτές είναι προκατασκευασμένες είτε σπίτια από μπετόν είναι απόλυτα οικολογικές κατασκευές  Ενεργειακής  κλάσης  Ά και με έως και 80% λιγότερες ενεργειακές απαιτήσεις σε σχέση με κατοικίες  παραδοσιακής δόμησης.  

 

Πιστεύουμε ότι η καλή επικοινωνία είναι το παν στη σχέση μας με τους πελάτες. Στην Ανδρουλάκης Κατασκευαστική λειτουργούμε ως ομάδα και κάθε μέλος αυτής είναι εδώ για να σας εξυπηρετήσει, να σας πληροφορήσει και να σας συμβουλεύσει. Το σύνολο της εργασιακής ομάδας(εκτελεστικό προσωπικό, διακοσμητές, μηχανικοί, αρχιτέκτονες) είναι στη διάθεση σας και μετά την αποπεράτωση του έργου για να καλύψει κάθε σας ανάγκη.