ECO SMART FORM SYSTEM – ICF

icfnew

Τεχνολογία ICF: Η Διαδικασία

To ICF είναι ένα ισχυρό θερμομονωτικό καλούπι το οποίο αντικαθιστά το ξυλότυπο και αποτελείται από δύο φύλλα διογκωμένης πολυστερίνης EPS 250 πάχους 8,20εκ.
Τα θερμομονωτικά καλούπια συναρμολογούνται στην οικοδομή, η τοποθέτηση τους γίνεται σε κλιμακωτή διάταξη και συνδέονται μεταξύ τους με αποστάτες PVC οι οποίοι τοποθετούνται πάνω στα φύλλα, σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο διάστημα 25εκ.
Κατόπιν το διάστημα αυτό οπλίζεται με χάλυβα B500C αναλόγως στατικών απαιτήσεων και τέλος χυτεύεται με σκυρόδεμα C25/30.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ICF ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Μειώνουμε τον χρόνο ανέγερσης

  • Το ICF καλούπι είναι παραμένων καλούπι επομένως δεν χρειάζεται να περιμένουμε το μπετόν να στερεοποιηθεί και γλιτώνουμε όλη τη διαδικασία ξεκαλουπώματος.

 

Το ίδιο το καλούπι λειτουργεί ως άριστη θερμομόνωση

  • Δεν πληρώνουμε για υλικά τα οποία στη συνέχεια θα πεταχτούν όπως στο κλασικό καλούπωμα με ξύλο.

 

Δε μένει το μπετόν γυμνό

  • Αφού καλουπώσουμε δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μπετό το οποίο είναι γυμνό και χρειάζεται μόνωση άλλα με ένα καλούπι το οποίο είναι ήδη άριστα θερμομονωμένο .

 

Αντικαθιστά το τούβλινο κτίριο

  • Ένα κτήριο από όσο πιο πολλά τμήματα αποτελείται τόσο πιο επιρρεπές σε σεισμικές δονήσεις Θα είναι. Για αυτό το τούβλινο κτήριο θεωρείται ως μια επικίνδυνη και παλαιά μέθοδος δόμησης ξεπερασμένη πλέον από τα παγκόσμια κατασκευαστικά δεδομένα.
  • Το ICF αντίθετα δομεί ένα κτήριο ενιαίο συμπαγές ,μονολιθικό (μονομπλόκ)καθιστώντας το πλήρως αντισεισμικό.

 

Άπειρες δυνατότητες σχεδιασμού και ανέγερσης ορόφων

  • Το σύστημα ICF μπορεί να διαμορφωθεί πολύ εύκολα, καθιστώντας υλοποιήσιμη κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση.

ΓΙΑΤΙ ICF ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Χρησιμοποιούμε διογκωμένη πολυστερίνη EPS 250

  • Έχουμε επομένως μεγαλύτερη πυκνότητα (EPS 250, 35 kgr/ m3) η οποία προσδίδει υψηλότερες μηχανικές αντοχές στο δομικό έργο.

Έχουμε μεγαλύτερο πάχος (8.20cm), προσδίδοντας έτσι τον καλύτερο συντελεστή θερμομόνωσης στο είδος του.

Έχουμε μεγαλύτερο μήκος (1,20m)

  • Αυξάνουμε την ταχύτητα κατασκευής και έχουμε καλύτερη ευθυγράμμιση των τοιχίων.

Πιστοποιήσεις Υλικών

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 

Η τεχνολογία ICF της Ανδρουλάκης μας παραπέμπει σε Σπίτια ενεργειακής κλάσης Α.

Η εταιρεία έχει ενσωματώσει στην ανέγερση και αποπεράτωση του έργου ελεγκτικά στάδια (Στατική μελέτη, Προσομοιωτής, Έλεγχος Αεροπερατότητας) τα οποία επιβεβαιώνουν την κατηγοριοποίηση Α+ και κατοχυρώνουν την υψηλή ενεργειακή ανεξαρτησία της κατοικίας.

Η ενεργειακή κατάταξη Α έχει διαβαθμίσεις.

Μια κατοικία πράσινης δόμησης με την ίδια ενεργειακή κλάση (κλάση Α+) με μια άλλη μπορεί να έχει σημαντική διαφορά ως προς το επίπεδο των απαιτούμενων ενεργειακών απαιτήσεων.

Η κατάταξη των κατοικιών ICF ορίζεται από το υπολογιστικό πρόγραμμα του κανονισμού (ΚΕΝΑΚ)

Ως σημείο αναφοράς και συγκρίσεως λαμβάνουμε ένα ιδεατό κτίσμα ενεργειακής κλάσης Β με συγκεκριμένα μονωτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Συγκρίνουμε λοιπόν, την εξεταζόμενη κατοικία με το ιδεατό αυτό κτίσμα και αναλόγως των συγκρίσεων προκύπτει η κατηγορία ενεργειακής κλάσης αλλά και η ποσοστιαία διαβάθμιση αυτής,

κλάση Α+   67% λιγότερη κατανάλωση από το Β
κλάση Α  από 50% – 67% λιγότερη κατανάλωση από το Β
κλάση Β+ από 25% – 50% λιγότερη κατανάλωση από το Β
κλάση Β από 0 – 25% λιγότερη κατανάλωση από το Β

Οι Κατοικίες ICF της εταιρίας μας συνυπολογισμένων των επιμέρους παραγόντων όπως τον σχεδιασμό, την θέση και το μικροκλιμα της περιοχής κατατάσσονται σε ενεργειακή κλάση Α και πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει ορίσει το Ινστιτούτο Παθητικών Κτηρίων .

*Οι ενεργειακές απαιτήσεις των κατοικιών υπολογίζονται βάσει της συνολικής πρωτογενούς κατανάλωσης σε θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης.

* Η ακριβής διαβάθμιση και βαθμονόμηση της κατοικίας προκύπτει κατόπιν διενέργειας σταδίων ελέγχου.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ ECO SMART FORM SYSTEM - ICF

Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω σε κάθε υλικό, για να δείτε λεπτομερή περιγραφή.

U = 0,19 W/m2K
Kαινοτόμο θερμομονωτικό καλούπι οπλισμένου σκυροδέματος 400χιλ.
και συντελεστή θερμοπερατότητας U=0,19 W/m2k

Χάλυβα S500 ελληνικής προέλευσης.

Ο Χάλυβας Οπλισμού Σκυροδέματος Β500c είναι το σίδερο που χρησιμοποιείται σε μία κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα. Είναι το βασικό υλικό ασφάλειας και αντοχής μίας κατασκευής.

Κύριος σκοπός του χάλυβα οπλισμού είναι η αντοχή και η ευστάθεια της κατασκευής ειδικά σε περιπτώσεις έντονων σεισμικών δονήσεων.

Ο χάλυβας οπλισμού (ράβδοι, πλέγματα) ενισχύει το φέροντα οργανισμό (σκελετό) του κτηρίου και δεν αφήνει το σκυρόδεμα να σπάσει ή να ραγίσει σε κρίσιμα σημεία όπως κολώνες, δοκούς, πλάκες κλπ.

Σε σεισμική δραστηριότητα ο χάλυβας απορροφά τη σεισμική ενέργεια και αποτρέπει την πρόκληση ζημιών στο κτήριο.

Λόγω της μεγάλης σεισμικότητας της χώρας μας απαιτείται η αυστηρή τήρηση της μελέτης του μηχανικού και η χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής και ολκιμότητας σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΛΟΤ 1421.

Οι χάλυβες οπλισμού Β500c που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας είναι ελληνικής προέλευσης εταιρείας ΣΙΔΕΝΟΡ, εξαιρετικής ποιότητας, με σύγχρονες προδιαγραφές, διακρίνονται για τις εξαιρετικές ιδιότητες αντοχής, ολκιμότητας, ευκαμψίας και συγκολλησιμότητας, σύμφωνα με τους απαιτητικούς αντισεισμικούς κανονισμούς και του νέου Πρότυπου ΕΛΟΤ 1421

ΠΛΑΚΑ ΟΡΟΦΗΣ-ΜΕΣΟΠΑΤΩΜΑ ECO SMART FORM SYSTEM - ICF

Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω σε κάθε υλικό, για να δείτε λεπτομερή περιγραφή.

Το σύστημα παραμένοντος ξυλοτύπου Betoboard είναι η νέα δομική λύση στην κατασκευή οροφών κτιρίων που συμβάλλει στη βελτίωση της εργασίας αλλά και της ποιότητας του οικοδομικού έργου.

Το πανέλο έχει άριστες συγκολλητικές ιδιότητες και πρόσφυση στο μπετό. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διάστρωσης και σιδερώματος γίνονται κανονικά πάνω στην επιφάνεια του Betoboard όλες οι εργασίες της σκυροδέτησης και δόνησης.

Μετά το ξεκαλούπωμα στους συνήθεις χρόνους, η επιφάνεια της οροφής είναι λεία. Το μόνο που απαιτείται πριν τη βαφή της είναι η επεξεργασία των αρμών. Το Betoboard παρέχει τέλος τη δυνατότητα ενσωμάτωσης της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης της οροφής.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ ECO SMART FORM SYSTEM - ICF

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΙΧΟΣ xwris noumero ELLINIKA logoUntitled 768x758 1