Γιατί
Ανδρουλάκης

Από το 1984 επενδύουμε συνεχώς στην τεχνολογική έρευνα & αναδιάρθρωση των υποδομών μας.
Επί 37 χρόνια εξελίσσουμε & βελτιώνουμε τα δομικά μας συστήματα.
Επιλέγουμε τα καλύτερα υλικά κάτω από αυστηρά κριτήρια ώστε η προκατασκευασμένη κατοικία Ανδρουλάκης να αποτελεί για εσάς επένδυση ζωής.

Στόχος της  ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ανεξαρτήτως κλίμακας έργου είναι να υπερβαίνουμε τις προσδοκίες σας και να υλοποιούμε τα οράματά σας.

Προκατασκευασμένα σπίτια,  ισόγεια, με σοφίτα ή χωρίς, μονοκατοικίες ή διπλοκατοικίες, μεζονέτες αλλά και προσθήκες σε ήδη υπάρχουσες κατασκευές, ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων είναι μερικές από τις δυνατότητες μας.

Το δομικό σύστημα που συνοδεύει τη τεχνολογία Eco Energy Home & Eco Passive Home της Ανδρουλάκης φέρει τα καλύτερα οικοδομικά υλικά της παγκόσμιας αγοράς:

 • Χρήση οικολογικής Σουηδικής & Σκανδιναβικής ξυλείας ξηραντηρίου με φυσική απεντόμωση χωρίς χημικό εμποτισμό.
 • OSB άνθυγρο (κλάση 3) πλήρως αδιαβροχοποιημένο, με εξαιρετικές ηχομονωτικές & θερμομονωτικές ιδιότητες, που προσδίδει άριστες μηχανικές αντοχές συμβάλλοντας στη καλύτερη στατικότητα του κτιρίου.
 • Πλήρως Βιδωτή κατασκευή με βίδες TORX, όλα τα στοιχεία του σκελετού της τοιχοποιίας είναι βιδωμένα μεταξύ τους με βίδες TORX του κορυφαίου οίκου Wurth, μεγάλης μηχανικής αντοχής, που προσδίδουν στο σκελετό μας εξαιρετική σταθερότητα.
 • Χρήση οικολογικού φυσικού ορυκτοβάμβακα Ecose Ultraccoustic Technology της Knauf.
 • Γραφιτούχα Διογκωμένη Πολυστερίνη χωρίς χημικά πρόσμικτα, αυτοσβενύμενη, μη τοξική, με διάρκεια εφόρου ζωής.
 • Χρήση γυψοσανίδων φυσικού γύψου της Knauf κατόπιν βιολογικού ελέγχου.
 • Χρήση ακρυλικού θερμοσοβά, ινοοπλισμένο, ελαστομερή με χρώμα στη μάζα του.
 • ΞΥΛΕΙΑ: Σουηδική & Σκανδιναβική Πεύκη με αυξημένη αντιυγραντική συμπεριφορά & διπλάσια πυκνότητα από την ελάτη, με μηχανικές αντοχές κλάσης C24
 • Εξαιρετικά ανθεκτική, με θερμομονωτική & αντισεισμική συμπεριφορά, συμπαγής, με μεγάλη μηχανική αντοχή στη σύνθλιψη, χημικά αποφορτισμένη & πιστοποιημένη.
 • Ξηραντηρίου: Η ξήρανση της ξυλείας σε ειδικά ξηραντήρια καθιστούν το ξύλο ως ένα από τα πιο ενδεδειγμένα οικοδομικά υλικά για προκατασκευασμένα σπίτια με αντοχές έως και 80% υψηλότερες από κάθε άλλου είδους ξυλεία.
 • Πλανισμένη, που σημαίνει ότι έχει τέλεια επίπεδες επιφάνειες , οι οποίες σε συνδυασμό με την εργοστασιακή συνδεσμολογία επιτυγχάνουν απόλυτη συναρμογή & μηδενικούς αρμούς στο τμήμα του σκελετού.
 • Οικολογική: Εισαγωγή της ξυλείας με φυσική απεντόμωση χωρίς χημικό εμποτισμό.Η απεντόμωση γίνεται σε κλίβανο Vacuum, χωρίς χημικά πρόσμικτα, καθώς η Σουηδική & Σκανδιναβική Ξυλεία διέπετε από αυστηρούς κανονισμούς.

  ΌΛΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ                                                                                        

Το επιστημονικό μας τμήμα ανέπτυξε συνδεσμολογία τέτοια ώστε να ενισχυθεί ο φέρων οργανισμός & να γίνει πλήρως αντισεισμική κατασκευή ανθεκτική σε υψηλές καταπονήσεις.

 • Τεχνολογία βιδωτής τοιχοποιίας με βίδες & στριφώνια TORX, του κορυφαίου γερμανικού οίκου Wurth, που δεν επιτρέπουν χαλάρωση της συνδεσμολογίας κατά το πέρασμα των χρόνων.
 • Προσθέσαμε μία επιπλέον ενισχυμένη ζώνη από δοκούς σύνθετης πολυκολλητής ξυλείας περιμετρικά της τοιχοποιίας
 • Ενισχυμένη ζώνη στα πρέκια των ανοιγμάτων, από δοκούς σύνθετης πολυκολλητής ξυλείας, διπλάσιου μήκους από το άνοιγμα.
 • Γωνιακές λάμες σύνδεσης στις τοιχοποιίες
 • Ειδικές γωνιακές λάμες σύνδεσης της τοιχοποιίας με τη βάση θεμελίωσης.
 • Χρήση ειδικής ταινίας για τη κάλυψη των αρμών της εξωτερικής τοιχοποιίας.
 • Χρήση αναπνέουσας υδατοαπωθητικής μεμβράνης εξωτερικά της τοιχοποιίας & φράγμα υδρατμών εσωτερικά.

Όλες οι τοιχοποιίες μας κατασκευάζονται εξ’ ολοκλήρου στην κάθετη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου μας.

Διαδικασία:

 • Κοπή ξυλείας
 • Συναρμογή ξυλείας
 • Βίδωμα με βίδες TORX
 • Γώνιασμα πλαισίου ( τοιχοποιίας)
 • Μονόπλευρη θωράκιση με OSB
 • Ηλεκτρολογική εγκατάσταση ( σωλήνες – κουτιά)
 • Ενσωμάτωση θερμομόνωσης φυσικού ορυκτοβάμβακα
 • Αμφίπλευρη Θωράκιση με OSB
 • Ελεγκτικό Στάδιο
 • Αποθήκευση προς μεταφορά


Όλες οι τοιχοποιίες κατασκευάζονται σύμφωνα με τη στατική μελέτη που εκδίδεται, μεμονωμένα για το εκάστοτε οίκημα, σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις.

Η Ανδρουλάκης Προκάτ Σπίτια είναι η μόνη εταιρεία στο χώρο  η οποία αναλαμβάνει τη κατασκευή της βάσης θεμελίωσης, υπόγειο, περιβάλλον χώρο & πάσης φύσεως σκυροδετήσεις με την
ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς:

 • Δεν επιβαρύνεστε με εργολαβικές προμήθειες
 • Η ευθύνη του έργου ανήκει αποκλειστικά στην εταιρεία & στους επιβλέπων μηχανικούς μας.


Η εγγύηση στατικής επάρκειας που παραδίδεται από εμάς σε εσάς αφορά όλο το έργο & όχι μέρος αυτού.

Οι κατοικίες με ξύλινο φορέα – σκελετό παρουσιάζουν υψηλή αντισεισμικότητα η οποία οφείλεται στο πλεονέκτημα του ξύλου ως υλικό, στη μεγάλη μηχανική αντοχή του – πυκνότητα, σε σχέση με το βάρος του, στην ελαστικότητα του, που επιτρέπει την απορρόφηση της σεισμικής φόρτισης στις συνδέσεις των στοιχείων του σκελετού.

Επιπλέον το ξύλο δε κρατάει σεισμική μνήμη, αντέχει σε συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις με διάφορες επιταχύνσεις (g: 0,5 έως 0,9) και διάφορες κατευθύνσεις καθιστώντας τη κατοικία πλήρως αντισεισμική.

Η Ανδρουλάκης Προκατασκευασμενα Σπιτια , προχώρησε στην απόκτηση ενός υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού συστήματος προσομοίωσης, το οποίο ελέγχει την αντισεισμικότητα του κάθε κτιρίου μεμονωμένα.
Η μελέτη αυτή, εξατομικευμένη στις κατασκευαστικές προδιαγραφές της εκάστοτε κατοικίας, δίνεται & στον ιδιοκτήτη σε ηλεκτρονική μορφη.

Με απαραίτητες προβλέψεις στη στατική μελέτη του φέροντα οργανισμού όλες οι κατασκευές επιδέχονται προσθήκες κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος.

Κατόπιν ανάληψης της κατασκευής του οικοδομικού έργου η εταιρεία ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Προκατ Σπιτια με τους επιστημονικούς συνεργάτες της (αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγους, σχεδιαστές), αναλαμβάνει και παρέχει τις εξής υπηρεσίες: 

 • Πολεοδομική έρευνα όρων δόμησης οικοπέδου και αποσαφήνιση Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ).

Με τη διαδικασία αυτή γνωρίζουμε ακριβώς τη μέγιστη δόμηση που επιδέχεται το οικόπεδο, τη θέση που θα τοποθετηθεί το κτίριο, το ύψος αυτού και τυχόν λοιπές πολεοδομικές διαδικασίες.

 • Αρχιτεκτονική μελέτη και εναλλακτικές προτάσεις, με γνώμονα τις ανάγκες του ιδιοκτήτη.

Με τη διαδικασία αυτή και κατόπιν συνεννοήσεως με τον πελάτη αναλύονται οι ανάγκες αυτού σε χώρους και εγκαταστάσεις, η αρχιτεκτονική αισθητική του κτιρίου, οι εξωτερικοί & εσωτερικοί  χώροι της κατοικίας, τυχόν υπόγειοι χώροι. Εν συνεχεία, όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τους οικοδομικούς κανονισμούς αποτυπώνονται σε διάφορες εναλλακτικές αρχιτεκτονικές προτάσεις.

 • Τρισδιάστατη φωτορεαλιστική απεικόνιση κατοικίας.

Με τη διαδικασία αυτή απεικονίζεται τρισδιάστατα η κατοικία για την καλύτερη κατανόηση του όγκου και των όψεων αυτής από τον πελάτη.

Αναλαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες μελέτες και διαδικασίες για την έκδοση Οικοδομικών Αδειών με υπευθυνότητα & συνέπεια, είτε πρόκειται για νέα οικοδομή ή προσθήκη σε υπάρχον κτίριο κτλ.
 Έχοντας την κατάλληλη κατάρτιση, τα τεχνολογικά μέσα, την εμπειρία αλλά και ένα αξιόπιστο, ενσωματωμένο, πολυάριθμο μελετητικό τμήμα, καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα μελετών.

Ενδεικτικά:
Τοπογραφικές Μελέτες, Αρχιτεκτονικές Μελέτες, Στατικές Μελέτες,  Μηχανολογικές Μελέτες,   Μελέτες Ψύξης Θέρμανσης,  Μελέτες Πυρασφάλειας, Μελέτες Φυσικού Αερίου, Περιβαλλοντικές Μελέτες

Επίβλεψη έργου από την εκκίνηση έως & την αποπεράτωση

Σπίτια από μπετό, υψηλής αισθητικής & ποιότητας, πλήρως αντισεισμικά, με το δυνατότερο χαμηλό κόστος, λόγω της καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής, της ταχύτητας του συστήματος ICF σε σχέση με τις κλασικές κατασκευές με τούβλο.

Καταφέραμε με την τεχνολογία ICF , λόγω της ταχύτητας του συστήματος και την τεχνογνωσία μας να μειώσουμε στο 1/3 τον χρόνο αποπεράτωσης της κατασκευής, σε σχέση με μία απαρχαιωμένη, επιρρεπή τούβλινη κατασκευή.

Άρα έχουμε ένα πιο μεγάλο κόστος μέχρι το πρώτο στάδιο του σκελετού αλλά λόγω ταχύτητας και της καθετοποίησης, απομειώνουμε το 50% του κόστους των εργατικών σε σχέση με τη κατασκευή με τα τούβλα. Με την μέθοδο κουστούμι καλουπώνουμε & σκυροδετούμε όροφο ανά όροφο το οικοδόμημα & ταυτόχρονα υλοποιούμε κολώνες-πλάκα τοιχοποιία πλήρωσης & σύστημα θερμοπρόσοψης ταυτόχρονα.

Εφόσον εκπονηθεί ο τελικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του σπιτιού, καθορίζεται ο ακριβής προϋπολογισμός της κατασκευής.

Χάρη στην οργάνωση και την αξιοπιστία της εταιρείας, καθορίζεται το χρονοδιάγραμμα για την παράδοσή του έργου.

Η ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ σπίτια από μπετόν , διαθέτοντας άψογη οργάνωση, δίνει άμεσα λύσεις και προτάσεις με ειδικούς επιστήμονες, εξειδικευμένα συνεργεία και τεχνίτες. 

Επιτυγχάνει με αυτόν τον τρόπο, τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση του χρόνου που απαιτείται για κάθε έργο ξεχωριστά και έχει ως αποτέλεσμα την υποδειγματική συνέπεια της εταιρείας στο χρονοδιάγραμμα  παράδοσης της κατοικίας.

Η ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία & εμπειρία στην κατασκευή βιοκλιματικών κατοικιών.
Κάθε βιοκλιματικό σπίτι κατασκευάζεται κατόπιν εμπεριστατωμένης μελέτης, μεμονωμένα για κάθε περίπτωση, στα πλαίσια της αρχιτεκτονικής μελέτης.

Έμπειροι στη βιοκλιματική δόμηση, αρχιτέκτονες – πολιτικοί μηχανικοί –  σχεδιαστές, που είναι ενταγμένοι στο επιτελείο μας, δίνουν λύσεις μοναδικές για κάθε οικόπεδο &  βάση τις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε πελάτη.

Βασικές αρχές για τη κατασκευή ενός βιοκλιματικού σπιτιού είναι η διατήρηση του σωστού προσανατολισμού, ώστε να αξιοποιούνται κατάλληλα όλες οι πλευρές του, οι διαστάσεις των ανοιγμάτων για φυσικό φωτισμό & αερισμό , τα συστήματα σκίασης κλπ.

Τα βιοκλιματικά σπίτια που κατασκευάζουμε πληρούν τα υψηλά πρότυπα κατασκευής, τα υλικά από τα οποία τα κατασκευάζουμε είναι εξ’ ολοκλήρου φυσικά & ανανεώσιμα & φέρουν το όνομα κορυφαίων κατασκευαστών.

Ενεργειακά προκατασκευασμένα σπίτια,  με εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες που υπερκαλύπτουν τον ΚΕΝΑΚ.
Η Ανδρουλάκης προκατασκευασμένα σπίτια, κατασκευάζει Ενεργειακά αυτόνομα σπίτια, εξασφαλίζει κορυφαίους δείκτες θερμομόνωσης , ηχομόνωσης & υγρομόνωσης, χρησιμοποιεί υψηλών προδιαγραφών θερμομονώσεις, καθιστώντας τα σπίτια της πλήρως ενεργειακά, με Συντελεστής θερμοπερατότητας της τοιχοποιίας έως 0,09 W/m2 K , επιτυγχάνει μείωση στη κατανάλωση ενέργειας έως και 80%, κατατάσσοντας τα ενεργειακά έως και κλάση Α+

Οι ιδιόκτητοι εργοστασιακοί & εκθεσιακοί χώροι, ο ιδιόκτητος στόλος μηχανοκίνητων & γερανοφόρων οχημάτων, παράλληλα η σταθερή εργοστασιακή ροή, μας επιτρέπει παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων, με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να συρρικνώσει το κόστος κατασκευής &  να προσφέρει κορυφαία ποιότητα στις κατασκευές της, με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος.                                                                                                                                                                          

Η εταιρεία Ανδρουλάκης Προκατ Σπιτια έχει ενσωματώσει το άρτια καταρτισμένο απαιτούμενο εκτελεστικό, εργατικό κι επιστημονικό προσωπικό στο εσωτερικό της εταιρείας, καθώς & αξιόπιστους αντιπροσώπους σε Ελλάδα & εξωτερικό.

Οι ιδιόκτητοι εργοστασιακοί & εκθεσιακοί χώροι, ο ιδιόκτητος στόλος μηχανοκίνητων & γερανοφόρων οχημάτων, παράλληλα η σταθερή εργοστασιακή ροή, μας επιτρέπει παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων, με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να συρρικνώσει το κόστος κατασκευής &  να προσφέρει κορυφαία ποιότητα στις κατασκευές της, με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος.                                                                                                                                                                          

Η ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Προκατασκευασμένα Σπίτια  βρίσκεται κοντά στους πελάτες της και μετά την ολοκλήρωση του έργου. Οι άνθρωποι μας φροντίζουν για μια διαρκή επικοινωνία με τους πελάτες μας, ώστε να μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε μελλοντική ανάγκη, παρέχοντας την απαραίτητη τεχνική βοήθεια.