1950: Ο Ελευθέριος Ανδρουλάκης με καταγωγή από τα Χανιά Κρήτης επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα και για βιοποριστικούς λόγους κατοικεί μόνιμα στην πρωτεύουσα. 
1965: Ιδρύει την πρώτη Ανδρουλάκης Κατασκευαστική Εταιρεία, η οποία και είναι πρόγονος της εταιρείας μας. Η εταιρεία εκείνη αναλάμβανε την κατασκευή και την κατεδάφιση κτιρίων. 
1984: Οι 4 υιοί της οικογένειας Ανδρουλάκη παίρνουν  πλέον τη σκυτάλη και ιδρύουν τη σημερινή Ανδρουλάκης Προκατασκευασμένα Σπίτια αλλά και την Ανδρουλάκης Κατασκευαστική, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της συμβατικής δόμησης.  Έχοντας ήδη γνώση των νέων κατασκευαστικών δομών και τεχνικών, τη δεκαετία του '80 εισάγουν στον κατασκευαστικό χώρο καινοτόμες ιδέες,  τεχνικές και τεχνολογία υλικών. Η αγορά είχε ανάγκη από οικονομικότερες κατοικίες, υψηλής ποιότητας και με μικρότερο χρόνο παράδοσης από τις κατασκευές συμβατικής δόμησης. 
1990: Έχουν ήδη χτιστεί παραπάνω από 200 προκατασκευασμένα σπίτια σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας.  Οι αδερφοί Ανδρουλάκη δεσμεύονται το κάθε σπίτι να είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Παράλληλα, στελεχώνεται η εργασιακή ομάδα της εταιρίας. Ενσωματώνονται υπάλληλοι στο προσωπικό της εταιρίας, οι οποίοι ανήκουν μέχρι και σήμερα στο εργατικό δυναμικό μας.  
1995: Οι απαιτήσεις της αγοράς οδηγούν τα δύο αδέρφια στη Βόρεια Ευρώπη, όπου και αποκτούν  την τεχνογνωσία του εξωτερικού. Κυρίως μέσα από μελέτες, συνεργασία με μηχανικούς του εξωτερικού και συμμετοχές σε εκθέσεις. 
1998: Η εξωστρέφεια της εταιρίας της επιτρέπει να προσαρμοστεί στα Ευρωπαϊκά δεδομένα πολύ γρηγορότερα από την υπόλοιπη εγχώρια αγορά. 
2000: Τα αδέρφια Ανδρουλάκη μαζί με το επιστημονικό τμήμα της εταιρείας συνεχίζουν να αναζητούν τα καλύτερα δομικά υλικά στον κόσμο. 
2005: Η καταμέτρηση δείχνει μέχρι στιγμής: 1.053 δομικά έργα σε όλη την Ελληνική επικράτεια 1 επιστημονικό επιτελείο (αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές)  1 μονάδα παραγωγής Ιδιόκτητους εργοστασιακούς χώρους, εργαλεία, μεταφορικά μέσα, μηχανήματα. 
2010: Η εταιρεία αποφασίζει να μπει στο χώρο της συμβατικής δόμησης από μπετόν.  Μπαίνει όμως με τους δικούς της όρους.  Εισάγει στην Ελληνική αγορά το ICM Smart Form.  Ένα καινοτόμο θερμομονωτικό καλούπι οπλισμένου σκυροδέματος, το οποίο αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει την κατασκευή δομικού έργου με μπετόν.  
2015: Ενσωματώνει νέα στοιχεία στα δομικά της συστήματα. Μεγαλώνει τις εγκαταστάσεις της. Συνεχίζει να αναπτύσσεται. Με γνώμονα την οικολογία και την ενεργειακή δόμηση εκσυγχρονίζει τα συστήματα της και ενισχύει το δομικό της έργο με οικολογικά υλικά εξασφαλίζοντας ενεργειακή απόδοση Α'. 
2019: Η καταμέτρηση μέχρι στιγμής δείχνει:  2.124 δομικά έργα σε όλη την Ελληνική επικράτεια 1 επιστημονικό επιτελείο (αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές) 1 υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής  Ιδιόκτητους εκθεσιακού χώρους, εργαλεία, μεταφορικά μέσα, μηχανήματα. 
Scroll Up