Εξοπλισμός

Καλωσήλθατε στο σπίτι σας

Η εταιρεία  ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ σας παρουσιάζει τις καλύτερες λύσεις και τις πιο σύχρονες προτάσεις, για κάθε ανάγκη και απαίτηση για εσάς και το σπίτι σας, 

geothermia 01

Κάτω από τα πόδια σας βρίσκεται μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας!

Ο ακάλυπτος χώρος σας μπορεί να γίνει η ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για την άνετη θέρμανση και ψύξη. Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε με ασφάλεια, αξιοπιστία και απόδοση, θέρμανση και ψύξη από μία μόνο συσκευή. Η γεωθερμική ενέργεια αντιπροσωπεύει την αιχμή της τεχνολογίας στη θέρμανση και ψύξη. Μεταφέρεται η θερμότητα από και προς το έδαφος για τον κλιματισμό των εσωτερικών χώρων. Συγκρινόμενη με τα συμβατικά συστήματα η γεωθερμία μπορεί να σας εξοικονομήσει 30% έως 70% από το λογαριασμό σας. Η γεωθερμία είναι το ασφαλέστερο, το καθαρότερο και το πιο αξιόπιστο σύστημα κλιματισμού που μπορείτε να αγοράσετε.

Τι είναι η Γεωθερμία;

Ως γεωθερμία ορίζεται η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό της γης από όπου με τη χρήση μιας γεωθερμικής αντλίας θερμότητας επιτρέπεται η μεταφορά θερμότητας από και προς το έδαφος για παραγωγή ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης για οικιακές αλλά και ευρύτερης κλίμακας εφαρμογές.

Εκμεταλλεύεται την θερμοκρασία που βρίσκεται στα ανώτερα γεωλογικά στρώματα χωρίς να απαιτεί την ύπαρξη γεωθερμικού πεδίου. Αυτή η σταθερή θερμοκρασία ονομάζεται Αδιατάρακτη θερμοκρασία εδάφους και συναντάται μόλις 1,5m κάτω απο την επιφάνεια της Γης. Χρησιμοποιείται για θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε κατοικίες. Τα συστήματα αβαθούς γεωθερμίας αναγνωρίζονται παγκοσμίως ως τα αποδοτικότερα και περιβαλλοντικά καθαρότερα συστήματα θέρμανσης – ψύξης που διατίθενται σήμερα.

Γιατί Γεωθερμία;

  1. Η γεωθερμία είναι μία Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας (ΑΠΕ) καθώς εκμεταλλεύεται την ανεξάντλητη ενέργεια που  περικλείεται στους γεωλογικούς σχηματισμούς
  2. Η απόδοση ενός γεωθερμικού συστήματος είναι 400%. Δηλαδή για κάθε 4 Kw αποδιδόμενης θερμικής ισχύος τα 3 Kw είναι δωρεάν από τη γή .
  3. Με σημερινές τιμές πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας παρέχει σταθερά εξοικονόμηση  70%
  4. Είναι ένα κοινό σύστημα για τη θέρμανση και ψύξη.
  5. Ευκολία στον χειρισμό .
  6. Ελάχιστο κόστος συντήρησης
  7. Είναι το πιο σύγχρονο και αποδοτικό σύστημα θέρμανσης/ψύξης αυτή τη στιγμή στον κόσμο.
  8. Είναι μία τεχνολογία ευρέως διαδεδομένη , καθώς εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες . 
  9. Η απόδοση ενός γεωθερμικού συστήματος είναι σταθερή ανεξάρτητα από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες.

Ποιοί τύποι συστημάτων γεωθερμίας υπάρχουν;

Ανοίγονται ορύγματα βάθους περίπου 2m ή γίνεται εξολοκλήρου εκσκαφή του χώρου και τοποθετείται ο γεωθερμικός εναλλάκτης παράλληλα με την επιφάνεια του εδάφους. Χρησιμοποιείται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα όταν επαρκεί ο χώρος του οικοπέδου.

Τα κατακόρυφα συστήματα γεωθερμίας ο γεωθερμικός εναλλάκτης είναι τοποθετημένος κάθετα στην επιφάνεια του εδάφους, μέσα σε γεωτρήσεις ανοιγμένες από γεωτρύπανο και σε βάθη που κυμαίνονται συνήθως από 50-150 μ.

Ένα κλειστό κύκλωμα συνεχώς επανακυκλοφορεί, υπό πίεση, το διάλυμα που μεταφέρει την θερμότητα. Για την ομαλή τροφοδοσία της αντλίας θερμότητας είναι απαραίτητος κυκλοφορητής. Το κύκλωμα της γης και του σπιτιού, είναι κλειστό και κατά συνέπεια δεν παρουσιάζονται επικαθίσεις αλάτων, με αποτέλεσμα οι απαιτήσεις για συντήρηση του συστήματος να είναι μικρές.

Οι γεωθερμικοί εναλλάκτες ανοιχτού κυκλώματος χρησιμοποιούν υπόγεια ύδατα (από υδρογεωτρήσεις) ή επιφανειακά (από λίμνη, πηγάδι, ποτάμι, ή τη θάλασσα), ως πηγή θερμότητας – ψύξης και χώρους απόθεσης/επιστροφής του νερού.

Αντλούν νερό από υπόγειο ταμιευτήρα με χρήση γεώτρησης και ενδιάμεσου εναλλάκτη νερού/νερού που παρεμβάλλεται μεταξύ της γεωθερμικής αντλίας θερμότητας (ΓΑΘ) και του ανοικτού κυκλώματος, προσδίδουν ή απορροφούν ενέργεια στο σύστημα πριν το νερό επιστρέψει στον ταμιευτήρα από άλλη γεώτρηση.

Το σύστημα αυτό ενδείκνυται σε περιοχές με ρηχό βάθος υδροφόρου ορίζοντα, ώστε να απαιτούνται μικρές γεωτρήσεις νερού.

Οι γεωτρήσεις αυτές αξιοποιούν την ιδιότητα της σταθερής θερμοκρασίας που έχουν τα νερά του υπόγειου ταμιευτήρα καθ’ όλο τον χρόνο ανεξάρτητα από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν